Cortona | Verblijfsformules | Gezinsformule | Verblijfplaats Nunzia | Olijfplukformule | Gastenkamerformule | Een beetje extra... | Ligging

 

Brigitte WYCKHUYSE
et
Luc VAN CAUTER
60-62 Quercia verde,
52 044 -  Cortona (AR)
Tél +39 338 88 32 363

querciaverde@hotmail.com

Dernière révision:
13/06/10

Olijvenplukformule

De olijvenoogst is de bekroning van een jaar werken. We beginnen met de oogst op de tweede week van october, tot eind november.

Wij plukken de olijven uitsluitend met de hand. Ze worden geplukt in een klein mandje dat aan een riem (la cistella) hangt. Ieder vol korfje (ongeveer anderhalve kilo) wordt in een kist leeggegoten: "zwaar" werk is het met andere woorden niet, zeker niet wanneer de zon van de partij is.

Van zodra er 300 kilogram geoogst is, worden de olijven naar de molen gebracht waar ze geperst worden. Het resultaat is een olijfolie met een unieke, specifieke smaak. In Toscane is de smaak eerder pikant, met het aroma van vers gemaaide kruiden.

In de loop van de week zorgen we ervoor dat de plukkers het produktieproces van de olie in de molen van nabij meemaken en dat ze kunnen proeven van hun eigen oogst.

De plukkersploegen worden gevormd voor een hele week die, liever, loopt van zondagnamiddag tot de daaropvolgende zondagnamiddag; Iedere ploeg bestaat in principe maximaal met tien man en verblijft in tweepersoonskamers.

Er wordt van zonsopgang tot zonsondergang geplukt, met een onderbreking tijdens de middag voor de lunch. 's Avonds wordt er dan een heerlijke Toscaanse of Belgische maaltijd geserveerd, waarna er nog tijd overblijft voor gezelschapsspelen, prtaen, drinken….

Voor de mensen die het liever wat rustiger aan doen, is er een bibliotheek en muziek ter beschikking.

Onze ploegen zijn meestal meertalig, want zowel Engelsen, Schotten, Ieren, Fransen, Zwitsersers, als Belgen behoren tot onze "vaste klanten".


In reul mag de gast van een reduktie van 50% genieten op de gezinsformule (20 € in plaats van 40 €) of de gastenkamerformule (40 € in plaats van 80 € ), wanneer hij terug op vakantie komt.Natuurlijk vertrekt elk plukker met een lieter olie van “zijn oogst”.

Meer inlichtingen ? Ons contacteren ?
querciaverde@hotmail.com